Monday, June 27, 2016

Esmaspäev

Seekord sai soolaseks valitid kiire kalahautis.
Kiire oli see küll.
Paned vee 2dl keema lisad keevale veele 2dl kohvikoort ning lisad siis tükeldatud kartuli ja porru. Hoiad neid seni potis kuniks nad pehmed on.
Siia lisad hakitud tursafilee või teise kala. Ja hoiad veel nõks potti tulel. Lõpuks lisad soola pipart ja tilli.
See vist pidi jääma selline tahkem toit kuid mul jäi üsna vedel.
Maitselt oli ok kuid erilist elamust ei pakkunud.
Magusaks tegin oma vihikust kookose-purukattega ploomikook.
Mikserdasin 150g võid koos suhkruga. Panin suhkrut tunde järgi. Edasi lisasin 4 muna pidi niisama juurde segama. Ning siis oli mul kirjas lisa vahukoor 3/4dl. Ma siis segasin ka selle niisama juurde.
Teises kausis segasin kokku 3dl nisujahu 1tl küpsetuspulbrit 1tl kaneeli 0.5jahvatatud nelk aga seda mul polnud.
Ploomid lõikasin tegelikult kõige alguses tükkideks ja panin nad visiki sisse. Retsept ütleb 2tl rummi aga mul seda ka polnud.
Igatahes siis segan selle jahumöksi munade ja või ja vahukoorele hulka. Määrisin võiga vormi nagu kirjas ja hakkasin endameelest siis põhjaks kookosehelbeid laotama. Olin juba lõpetanud kui mõtlesin, et huvitav. Tavaliselt on kookosel tugev lõhn. Siis hakkasin pakki uurima ja sain aru, et need olid hoopis mandlilaastud. Kuidas see võimalik on,ma ei tea. Igatahes kuna vorm oli võiga ei hakanud ma neid ühekaupa nokkima vaid panin nende peale kookosetükke ka.
Siis taigna ja taigna peale ploomid.
Kõige peale nägi retsept ette et segan kokku jahu 1.5dl 2.5dl kookoshelbeid ja 2sl vanillsuhkrut ja 3/4dl suhkrut ning puistan kõige peale. Ahjus pidi olema 30 mintsa ja 200 kraadi.
Kook näg ahjust tulles mu meelest kena välja aga maitse oli nii tavaline. Ning mitte et mandlilaastud oleks selles süüdi. Lihtsalt see oligi nagu tavaline sai hapude ploomidega ja see puru mis ma peale panin mulle ei meeldi.
Seda kooki enam  ei tee.

No comments:

Post a Comment