mingi jamps on, et enam telefonist ma ei saa ( juba 3x) blogi pidada.
Aga:
Olen ikka oma kotletide juures. Ja seekord siis Itaaliapärane kotletiroog.
450g veisehakkliha
sool, pipar
2sl hakitud peterselli
1dl jahu
1.5dl riivsai
1 muna
150g mozzarella´t
400g purustatud tomateid
1tl suhkur
1.5tl itaalia maitseainesegu- mul seda pole
0.5dl riivitud parmesani - ma panin tavalist juustu
Segasin hakkliha soola, pipra, peterselli, jahu, muna ja riivsaiaga. Mätsisin kahe lusika vahel kotletid valmis ja praadisin. See tuli üllatavalt lihtsalt välja. Samal ajal panin pesu kuivama, lasin koera õue ja pesin nõud. Uskumatu. Kas nüüd lõpuks olen ka mina õppinud aega nö maksimaalselt kasutama. Kas ehk tunnen ennast juba söögitegemise juures kindlamalt ;)?
Igatahes praadisin oma kotlette ja panin samal ajal ka riisi keema.
Kotletid läksid edasi küpsetusvormi. Maitsestasin tomatid suhkruga. Iga kotlet sai peale personaalse tüki mozzarellat ja siis valasin kotletid üle tomatipastaga. Kõige lõpuks puistasin ka juustu. Mulle väga juustused asjad ei maitse, seega hoidsin ennast tagasi. Siis läks kogu asi ahju. Kirjas on 225 kraadi ja 20 mintsa. Ma kardsin, et juust läheb kõrbema, seega panin 180 kraadi ja siis vaatasin aeg-ajalt ahju, et kui juust oli enam-vähem sulanud, keerasin ahju kinni. Kuna liha oli eelnevalt praetud, ei olnud suurt riski, et söök valmis ei saaks. Või jääks tooreks.
Hiljem mõtlesin, et oleksin võinud sinna vormi lisada veel külmutatud juurikaid. Kuid ehk siis teine kord.
Maitsev sai.
Arvan, et teen nüüd selle kotletiraamatuga väikese pausi ja otsin üles oma kleebitud vihiku, kus on sees siis erinevatest kohtadest lõigatud retseptid. Proovib nüüd siis ka neist jagu saada.

No comments:
Post a Comment