Wednesday, September 21, 2016
Teisipäev
Tänast juttu kirjutades avastasin, et juba eelmine ei läinud üles. Ja nüüd polegi mul neid polte enam. Ka see lugu ei läinud üles ja siis pidin need 2 lugu arvutis ümber kirjutama..
seega pilte enam ei ole, kuna arvasin, et sain lood telefonis kenasti üles ja kustutasin pildid. Siis aga märkasin, et ei eelmine ega see ei jõudnudki üles. Seega- vabandust , pilte ei ole. Ma ei tea, mis värk seal telos juhtus.
Aga teisipäeval oli siis nii:
Ma olen ikka oma lihapallide ja kotletide raamatus.
Seekord viis meid järgmine siis Karlssoni lihapallide juurde. Võib-olla seetõttu, et plaanis on oktoobrikuus Estoniasse kaema minna.
Vaja läheb siis:
250g seguhakkliha
2.5dl kohvikoort ma panin tunde järgi
sama palju riivsaia mida sai taas tunde järgi pandud.
3 muna
1tl soola
1dl tomatikastet
Pipar ja hakklihamaitseaine ja petersell ( viimast mul polnud).
Segasin koore riivsaiaga ning lisasin kõik muu. Soovitb siin retseptis ka tunnikese seda massi külmikus hoida kuid kellel siis selleks aega. Ikka kohe küpsetama.
Kuidas saab neid pallideks on mu küsimus?.
Ma saan midagi kotletide ja pallide vahepealsed. Siis kuidas ma saan külgesid küpsetada? Kust ma tean, et sisu toores ei ole kui pealt ja alt juba kõrbeb see pallike? Ja tomatipasta jätab väga petliku mulje, et ongi toored, sest punast kumab läbi. Ma ise olen lõpptulemusega rahul aga kas mu ema oleks või ütleks, et " Huvitava maitsega". Kas mees on rahul?
Maitse poolest on väga head. Minu arvates. Ikkagi edusamm. Kas raamatu lõpuks olen juba osav kotletide küpsetaja?
Juurde tegin seekord tatart. Esimene mõte oli ikka kartul, kuid siis meenus, kuidas keegi rääkis, et tänapäeval lapsed ei armasta tatart. Tänapäeva mehed ka! Seega otsustasin tatra kasuks. Panin vee keema, lisasin soola tatar sisse , 20 mintsa ja siis tunde järgi tükk võid ning kaane alla seisma. Tuli alt ära ja seisab. See on 1 ja ainus viis, kuidas ma tatart teen,. Mulle maitseb ka see. Ega ma teisi maitseid ju ei tea ka :P
Kuigi mu lihapallid ei näe välja kui preilei Soku omad, kuid nagu Jane omad näevad nad küll välja. Ja sellest on mulle küllalt. Mulle maitseb see küüslaaugu salatikaste millest eelmises loos juttu oli, panin natike ka seda oma taldriku äärele. lisaks tatrale ka kurk ja tomat ( klassika!!) ja nämm. Väga maitsev söök!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment