Wednesday, September 28, 2016

Kolmapäev

Ja ikka need kotletid!! Nimelt ka mu oma kleebitud vihikus on esimesel kohal kotletid. Mis siis ikka. teeme siis kotlette.
Nimi on virsikukastmes kanalihapallid.
400g kanahakkliha
50g parmesani ma panin tavalist riivitud juustu
0.5tl karrit- ei maitse
11tl soola panin maitse järgi
0.5tl must pipar
2 küüslaauguküünt
100g juustukuubikuid ma kasutasin mozzarellat mis eelmisest korrast üle jäi
Virsikukaste:
4sl toiduõli
3 virsikut ma kasutasin konservi omi
1tl värskelt riivitud ingver
1.5dl kuldseid rosinaid. mu pere ei söö neid
1 sinul
3 küüslaauguküünt
4sl moosisuhkrut. kasutasin tavalist ja poole vähem
soola

Sega kokku hakkliha ja hakitud sibul, küüslaauk, parmesan, karri, sool pipar. Vormi massist ühesuurused pallid ja suru sisse juustutükk. Igasse üks siis. küpseta ahjus 200 kraadi 20-25 mintsa.
Samal ajal kui pallid ahjus tegin kastme. Hakkisin sibula ja küüslaaugu kuumutasin neid pannil õlis. tükaldasin virsiku, riivisin ingveri ja lisasin need mõlemad pannile. lisasin pool klaasi vett ka ja väga väiksel tulel siis kuumutasin ja segasin. pigistasin virsikud katki. ja segasin ikka edasi.
maitse oli selline, et lihapallidest on mul kopp ees, kuigi need kõige hullemad ei tulnud. kuid kaste oli võõra maitsega. ühesõnaga kirjutasin vihikusse, et seda enam ei teeks.

aga veel proovisin üle pika aja kooki teha. ja kõik läks nii, nagu alati

Võtsin retsepti Pereköögi kokaraamatust kuna soolaseid toite olen ma sealt teinud küll ja veel, kuid magusaid väga vähe, kui üldse.
nimeks on kookoshelbetort.
Ma valisin selle, kuna näis lihtne ja kõik asjad, peale või, olid mul olemas ka. mõtlesin siis, et hea, saan jääkidest lahti.
põhi on siis
6 munavalget
2dl suhkur
200g kookoshelbeid
Vahustasin munavalge. Ma arvan, seal on ka mu esimene viga. Ma ei löönud seda äkki piisavalt vahule, kuna ema on öelnud, et sellest saab siis midagi, mis ei kõlba kuhugi. lisasin siis kookoshelbed, segasin laiali ja vormi ja ahju 180 kraadi 30 mintsa.
samal ajal tegin siis kreemi mis on
6 munakollast
6sl suhkrut mis ma unustasin ja parem ongi
100g soksi kuna pole mainitud mis värvi võtsin valge, kuna mul oli seda jäänud kuskilt
125g võid
mikserdasi siis ka munakollase ja panin selle veevanni, ehk siis munakollane oli ühes kausis mille asetasin õrnalt suuremasse potti, kus oli veidi vett sees. ja siis mõne aja möödudes lisasin munakollasele seltsiks ka oma tükeldatud soksi. segasin, kuniks soks oli sulanud. tõstsin siis kõrvale ja puistasin peale oma kakao jäägi. kogu mass võttis pruuni välimuse.
Siis võtsin välja oma koogipõhja. ja volaa. seda küll enam 2-3 tordipõhjaks ei lõika. Hea, et ma selle ühegi kätte saan. mis siis ikka., ega kallist kraami ei saa raisata. valasin kogu oma katte osa selllele peale ja panin külmikusse, kõik valgus laiali. ega see mingi tort just ei ole ja ega tükke sealt lõigata ei saa. kuid kui lusikaga mekkida ja süüa nagu.. ma ei tea.. magustoitu siis maitse on ju hea, tuleb tunnistada. aga pekki läks see üritus mul. ega päevad pole vennad. nii ka kokanduses.

No comments:

Post a Comment