Menüü on hea ses suhtes, et ma saan kogu kraami ühe korraga poest kätte ning kui kodus söögi tegemist alustan, ei pea muretsema, kas ikka kõik vajalikud asjad ka olemas on. Kuid raske on sellest menüüst kinni pidada. Ses suhtes, et see toit, mis ma täna tegin, pidi valmima menüü järgi juba esmaspäeval, kuid kuna meil oli veel kana.. siis ma ei hakanud kiirustama.
Ühesõnaga siis.
Valmistasin Rukkileiva-kohupiimatort. See on mul vihikust.
Tükeldasin leiva, praadisin veidi pannil võis ja valasin siis vormi. Kate tuli 4 vahustatud munast, kuhu lisasin vahukoore. Ma vahustasin neid veidi ka koos. Segasin juurde 400g kohupiima, veidi suhkrut ja kirsid. Kuigi retsept ütles, et kuivatatud ploomid oleks head, aga mul oli jäänud poolik pakk kirsse eelmisest korrast ja otsustasin nende kasuks.
Segusse riiivisin veidi ka sidrunikoort ja pressisin mahkla.
Retsept näeb ette, et paned selle kõik ahju, hoiad 40 mintsa 175 kraadi juures ja siis pane peale eelnevalt kokku miksitud 4sl suhkur, 3sl nisujahu ja 2sl võid. Ning asetad need tükid siis koogile ja hoiad veel u 5 mintsa ahjus. Ma tegin seda, kuid erilist mõtet ma sellel ei näe.
Retsepti juurde kirjutasin hea, kate pole vajalik. See on ka hästi toitav söök. Kes leiba ei söö, neile ei soovita. Ma ise söön hea meelega. Üle ühe tüki aga väga ei jõua korraga. Ja selle kõva ääre viskan ka alati minema. Ma ei tea, see kummaline lihtsalt.
Aga vee tegin siis Pereköögi kokaraamatust Põhjata köögiviljapiruka.
No mis ma oskan kosta. Lihtne teha küll.. aga nagu omlett. Ma ei tea.. jätab külmaks.
Pealegi, retsept nägi ette, et hoia ahjus tunnike või kuniks valmis saab. Ma veel mõtlesin, et lähen tunnikeseks siis tuttu, aga pidin veidi tööd tegema. Ja kui ma siis ahjust möödudes korra sisse kiikasin, oli mu pirukas seal olnud 40 mintsa, siis ta nägi juba välja selline, nagu juuresoleval pildil. Ehk siis tunniks ma küll ei oleks saanud teda jätta. Hea, et üles jäin.
Aga põhimõtteliselt seal sees on sibul, suvikõrvits, küüslaauk, paprika, riivitud juust, Mozzarella, saiakuubikud, sool, pipar. Siis vahustasin 6 muna, segasin juurde vahukoort. Õnneks oli seal retseptis kenasti märgitud, et vahusta munad suures kausis, kuna kui ma olin juurikad kõik tükeldanud ja pannile vaikse tule kätte jätnud, tuli nad vahustatud munade hulka segada. Ehk siis, hea et oli ekstra suurele kausile mainitud.
Uuesti ma siiski seda ei teeks. Mulle see suurt mingit maitseelamist ei pakkunud. Omlett.
Ahjaa. Seeni pidi ka lisama, aga no.. kes on mu varasemaid postitusi lugenud, teab minu suhet seentega.
No comments:
Post a Comment