Kuna ma pole 2 viimast päeva liha teinud, siis nüüd on tagumine aeg seda teha. Muidugi müts maha mu mehe ees, kes pole seni midagi kobisenud liha puudumise osas. Aga on näha, et ta soovib seda, kuna toidu kõrvale on tekkinud vorstivõikud, mida varem ei ole. Leib ikka on olnud söögi kõrval aga ilma vorstita.
Ühesõnaga tegin siis Kiievi kotletid.
Nii vaja läks kanafileed, 1 muna, 1dl piim, 2 dl riivsiai, 1tl sool.
Maitsevõi: 50g või, 1sl sidrunimahl, 0.25tl sool, 0.25dl hakitud peterselli.
Hakkan siis tegema. Mida ei ole, on või. Meil on kodus alati võid ja seetõttu ma ei pööranud selle ostmisele erilist tähelepanu. Aga viimane või sai eile õhtul otsa. Ja võid ei ole. Mõtlen siis, et jätan selle maitsevõi tegemata aga ei, nii ei saa, kuna see käib kanafilee sisse.
Meil oli aga margariini mingist ajast. Kasutasin siis seda.
Retsept ütleb, et hõõru või vahule. Ma ei tea, mida see tähendab. Kuidas ma seda hõõruma peaks. Nii ma siis segan või sidrunimahla ja maitseained ning rullin selle fooliumisse ja külma. Samal ajal pean kanafileed haamerdama.
Ma pole iial haamardanud ühtegi liha tükki. Ma eelistan üldse rohkem juurikaid. Igatahes oli see suht rõve tegevus. Vaatad, kuidas see kana tükk iga löögiga lamestub. Ja seda pritsis ka igas suunas. Siis meenus mulle, et mu ema kasutab selleks toidukile. Ehk siis mähib liha kilesse ja alles siis kukub haamerdama. Mul muidugi ei ole hetkel lisaks võile kodus ka toidukile. Igatahes ma ei tahask rohkem liha haamerdada.
Siis panin iga kana tüki sisse võid ning rullisin kana kokku.
Edasi loen retseptist, et Paneerimiseks valmista muna-piima segu ning sega riivsai ja sool. Mina sain muidugi aru, et tuleb kõik need asjad kokku segada ja ka teen seda. Loen retsepti edasi, mis ütleb, et kasta nüüd kana kord piima kord riivsaia sisse. appi. Ma siis mätserdasin oma kana võimalikult henasti selle seguga kokku.
Retsept näeb ette, et edasi lähevad kanad külma umbes 10 minutiks, aga ma muidugi panin nad kohe pannile.
Väljanägemine ei ole mu tükkidel sama, mis raamatus pildil. kuid juba praadimise aeg, oli nii hea lõhn. Hirm hakkas ka, et kas kana saab ikka küpseks igast küljest. Sai.
Ja maitsesid need kotletid imehästi. Tasub veel teha. Peab veel tegema!
Valmistasin ka Magushapu kapsa-õunahautise. Samast raamatust.
seal tuli siis kapsas viilutada ning panna suurde potti, peale valada vesi ja veidi õli. Lasta siis kaane all olla u 10 mintsa ja lisada siis hapukamad õuna tükid. Kooritult.
Mul olid magusad õunad. Ja siis soola, suhkrut ja sidrunumahla. Lased potil 1 tundi kaane all pliidi peal podiseda. Vahepeal käid ja segad. Ning valmis. Mulle maitseb. Mulle maitseb üldse kapsas. Eriti hapukapsas.
Niisiis oli mul kapsas, kotletid ja eilsed makaronid. Mulle sobis kenasti mu lõunasöök.
No comments:
Post a Comment