Saturday, August 13, 2016

Laupäev

Taas veel pilte pole aga 2 asja sai valmis.
Heeringasalat. Kuna mul olid kõik asjad juhtumisi kodus olemas, siis miks mitte. Ostsin vaid hapukoore.
Aga sinna läks siis värske kurk
õun
sibul
till
hapukoor
majonees
heeringas
kartul
Kuna mul pole koguseid märgitud.. ahjaa.. see retsept on mu enda vihikust. Ühesõnaga mul pole koguseid, siis panin tunde järgi.
Kuna mulle ei maitse õun salatis...väga.. siis panin vaid 2 väikest õunakest. Omast aiast.
Aga väga maitsev tuli. Minu meelest oleks võinud veel riivida sisse muna ja mu elukaaslane pakkus, et hapukurk on puudu. Kuid kokkuvõttes olen oma salatiga rahul.
Ja teiseks tuli supp. Ikka ja jälle minu vihikust. Aga see on lõigatud kodu ja aed ajakirjast ja mulle vihikusse kleebitud.
Selle nimi on hakkliha-porrusupp
veidi õli
300g hakkliha mul oli 500 ja panin kõik ka sisse
1 suur porru
1l vett või puljong ma panin vett aga siis tunde järgi
200g sulatatud juust või toorjuust mul oli esimene
sool/pipar
Kuumutasin potis õli ja lisasin hakkliha ning maitsestasin ja pruunistasin. Samal ajal tegelesin porruga ja tükeldasin ta. Lisasin hakklihale ja kuumutasin neid potis u 15 mintsa..äkki?! Edasi lisasin kuuma veel ja keetsin siis minut-paar. Ning kõige lõpus keerasin tule alt ja segasin hulka sulatatud juustu.
Kuna mu elukaaslane vaatas sellele supile kahtlaselt, et mis ma siis veel sinna lisan, keetsin juurde ka kartuli. Oleks olnud porgandit, oleks ka selle lisanud.
Aga supp tuli väga maitsev.
Kerge teha ja nii maitsev!

No comments:

Post a Comment