Mina olen oma blogi pildid teinud telefoniga. Ja siis kohe telefonist info üles kirjutanud. Aga nüüd juhtus selline ootamatu asi, et telefon kukkus vette. Jep. Ja mite kokates. Telefon oli nimelt, endalegi ootamatult, wc-potis. Jep.
Seega hetkel pilte ei ole. Aga süüa olen teinud. Eks lihtsalt kujutage ise ette, et minu pildid erinevad üsna palju kokaraamatus olevast pildist. Kuid maitse.. vast nii palju ei erinegi..
Seekord siis Pereköögi kokaraamat ja roaks täidetud kanafileed.
4 suurt kanafilee tükki
200g mozzarella juustu mul kulus vähem. ju koonerdasin
10 päikesekuivatatud tomatit mulle need ei maitse ja ma panin tavalised tomatid
1 pott värsket basiilikut ma võtsin peenralt ja seal hulgas oli ka mu teine lemmik petersell
2dl kohvikoor
1dl piim
1dl päikesekuivatatud tomati kaste ilmselgelt ma ka seda ei pannud vaid siis tavalised purustatud tomatid
sool pipar
Lõika kanafilee pooleks ja vaserda. Ma kasutasin ema tarkust ning mässisin kana toidukilesse. Nii jäin ise ja jäid ka mu köögikapid puhtaks. Tee neile sisselõigetena taskud, maitsesta soola-pipraga. Arvata võib, et mul ei jäänud see maitsestamine alati meelde. Seega pooled said, pooled ehk mitte. Täida taskud basiiliku, juustu ja tomatiga. Vajadusel kinnita rulli keeratud kana tikuga. Mul oli iga tüki puhul see vajadus.
Sega kohvikoor, piim ja tomatikaste, maitsesta. Kalla kaste kanapallidele ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.
Väga maitsev söök.
Ja kook siis ka. Minu vihikust. Nimeks on sellel Vaarika-kohupiima plaadikook aga mul oli külmikus veel punasõstraid ja nii sai sellest hoopis punasõstrakook.
Põhi
150g või
1dl suhkur mida panin märksa vähem
1 muna
pisut soola
2tl küpsetuspulbrit
5dl jahu
kate
5 muna
750g kohupiim
2dl suhkur ikka panin vähem
1 sidrun ja koor ma panin pool
1 väike pakk 45g vanillpulber
2sl mannat
450g marju panin tunde järgi
Vahustasin või, suhkru, muna ja siis eelnevalt taas ema tarkus, et segasin jahu ja küpsetuspulbri omavahel ja siis lisasin eelnevalt vahustatud kogusele. ja sool ka.
Vahustamine teeb selle taigna nii mõnusaks pehmeks. Nii mõnna oli seda näppida. Ja siis külma.
Igatahes mulle näis, et seda massi oli liiga palju, sest taignapall oli pisike.
Aga mass oli siis nii, et lihtsalt segasin kõik omavahel kokku.
Retsept nägi ette ka põhja küpsetamist 5 mintsa 180 kraadi aga ma unustasin. Mida oligi oodata. Ja siis ma hoopis toppisin kogu koogi korraga ahju. Hoidsin u 40 mintsa seda seal.
Kook näeb kena välja aga tuli alles ahjus ja seetõttu ma pole saanud maitsta. Aga kui hull see ikka saab olla. Seega- head maiustamist!
No comments:
Post a Comment