Friday, August 19, 2016

Neljapäev

Seekord sain oma esimese pikkpoisi tehtud ja magustoidu ka.
See on raamatust Kotletid ja ninemtus on pikkpoiss peekoni ja köögiviljadega. Peekoni jätsin ära, kuna mulle see ei maitse.
Aga kerge oli teha ja esimese kohta õnnestus väga hästi.
Vaja läheb siis:
500g seguhakkliha
3 viilu saia kasutasin riivsaia
1dl piima
2sl hapukoort
1 sibul
1 pakk külmutatud köögivilju
1tl ürdisoola ma panin tavalist
1tl paprikapulbrit seda mul polnud
soola
150g suitsupeekoni
Slata köögiviljad.
Panin riivsaia ja sinna koor ja piim ning need omavahel segada.
Haki sibul peeneks. sega omavahel kõik ained peale peekoni ( kui seda kasutad). Suru tainas küpsetuspaberile ristkülikuks, aseta keskele ürdisooladega maitsestatud köögiviljad ja rulli kokku. Siis kes soovib paneb peale peekonirullid. Mina seda ei soovinud.
Edasi ahju u 30 mintsa ja 220 kraadi.
Nämm tuli!
Ja siis tegin veel Pereköögi kokaraamatust Austria pannkoogirullid kohupiimatäidisega.
Tainas: ( ma panin kõik kogused tunde järgi) 2dl nisujahu
2 muna
1,5-2 dl piima
1.5dl vett
30g võid
veidi soola
Täidis:
50g toasooja võid
2 munakollast
250g kohupiima ( panin kohe rosinatega kohupiima)
1dl rosinad
3 munavalget
1.5dl suhkur
Koorekaste:
1munakollane
1.5dl vahukoort ( panin ühe väikse pakki.. ma ei tea palju seal dl on)
1sl suhkur
Tegin siis koogid valmis. Ülepanni ikka ja neile peale määrisin siis seda sisu. Vahustasin või munakollasega, lisasin kohupiima, kus juba olid rosinad. Vahustasin munavalge kõvaks vahuks. Lisasin suhkru ja vahustasin veidi veel.
Segasin munavalge kohupiima hulka.
Ühesõnaka määrisin selle kookidele, keerasin koogid rulli ja panin vormi. Peale valasin vahustatud koorekastme. Valasin kookidele ja küpsetasin 200 kraadi juures 15 minutit.

Ülihead. Ja ülimagusad ka.

No comments:

Post a Comment