Esmaspäeval tööd ei teee, teisipäeval puhkan veel...
Igatahes on täna taas päev, mil tuleb süüa teha sellest, mis külmikust leida on.
Mina tegin siis midagi väga kerget ja tavalist: makaron hakklihaga. Kuid mu makaronid on sel korral täistera omad. Teisi lihtsalt ei olnud.
Mulle need väga ei maitse aga pidavat ju tervislikumad olema. Kuidas nad aga hakklihaga, mis on sel korral veise oma, kokku sobivad, seda ma veel ei tea. Ehk õhtul maitsen rooga ka ise.
Juurde tegin veel porgandipannkooke. Neid pole ma kunagi varem teinud.
Retsepti võtsin Pereköögi kokaraamatust.
Valisin need, kuna mul juhtus kodus olema porgandeid ning ka teised komponendid olid olemas.
Niisiis. Riivi porgand. Njha. See on tüütu töö. Ma riivin 2 porgandit jutti ja olen sellest riivimisest tüdinenud. Õnneks mul ei olnudki rohkem kui 2 porgandit.
Lisaks porgandile pidi panema veel 1sl suhkur, 1tl sool, 2-3 muna, 5dl piim, 3dl nisujahu, praadimiseks õli.
Segasin kõik need kokku. Munast tuli segada ainult sinna hulka muna kollane ja siis lasta kogu kupatusel u 30 mintsta sesista. Kuna kirjas ei olnud, kas seisma peab külmas või mitte, jätsin selle segu niisama lauale seisma. Ning siis vahetult enne praadimist tuli kõvaks mikserdatud munavalge sinna hulka segada. Ettevaatlikult!
Ma ei tea, mis see ettevaatlikult tähendab... Kraapisin munavalge ühest kausist teise ja segasin kogu kupatust rahulikult alt üles. Kas see oli küllalt ettevaatlikult? Mine võta kinni.
Ja siis asususin praadima.
Ma ei raatsinud neid ju väga kaua praadida. Seega tulid esimesed pannukad sellised, et pealt ja alt praetud, kuid keskelt olid nagu toorevõitu. Edasi praadisin neid kauem ning siis nad tulid ühtlaselt praetud. Vähemalt tundus nii. Lõhn on imehea!
Retseptis oli kirjas, et tulemas on 10 tükki, kuid mul tuli, ma pakun, vähemalt topelt.
Praadisin suure panniga ja pannile korraga panin 3 tükki.
Nad näevad välja sellised kollakad ja paksukesed. Kui ma tavaliselt pannukaid teen, siis tee nad väikse panniga ja ülepannikoogid. Ning õhukesed. Need tänased koogid on aga paksukesed.
Mõtlesin, et kas tavalisi pannukaid saaks ka teha nõnda, et hoopis vahustaks juurde munavalge? Võiks ju proovida.
Tegin pannukad siis valmis ja tõstin endale 3 tükki kõrvale jahtuma, et neid ka ise mekkida ning siis kokaraamatusse vastav märge teha. No et kas tasus proovida või mitte.
Üldiselt ma ei põe väga, kui söök välja ei tule. Kas siis tegin mina midagi valesti või see lihtsalt ei maitsegi mulle. Muidugi on kahju, et raha ja toiduained lähevad raisku, kuid kuidas teisiti ma siis saaksin teda, kas ma saan hakkama ja kuidas see asi maitseb.
Kuid sel korral ma arvan, et mul õnnestus. Igatahes kokaraamatusse tegin märkme, et täitsa ok.
Lõhn on neil suurepärane ja maitse on selline tavaline soolane pannukas :) Aga paksuke ja porgand krõmpsub hamba all. Lisasin ka hapukoort ja mu meelest täitsa maitsvad ning mõnusad. Võib neid teinegi kord teha.
No comments:
Post a Comment