Friday, April 1, 2016

kolmapäev

Kui süda valutab või tuju on kehv, siis süüa teha ei saa. Seda olen ma õppinud.
Aga nälga ka ju ei jää..
seega täna tegin Tartu Milli mannavahtu. Ma kordan veel, et pole kunagi väga heakskiitvalt suhtunud valmis segudesse kuid juba teist päeva ise kasutan neid, eks.
aga mannavahtu ma teha teisiti kahjuks ei mõista ka. Ma ise seda ei söö, kuna muinu maitsele on see magus ning piima ma ka väga ei armasta. Lapsena küll sõin mannavahtu palju-palju! Mu ema teeb seda suurepäraselt! Ja ka lasteaias olid meil head söögid ning mul sellega halba mälestust ei ole. Õnneks. Nii siis ka minu pere sööb seda. Neile siis teengi.
Pull on aga selles, et seal tuleb ju miksrit kasutada. No et kogu kraam ikka vahule saada. Aga me just kolisime ja kõik asjad on pilla-palla. Mina siis otsisin miksrit, kui vahu pulber oli kenasti juba potis ja mikserdamiseks valmis. Miksri leidsin, aga neid, mis miksri otsa käivad- mida pole, seda pole. Leidsin vaid need kruvide moodi. Mis siis ikka- proovisin. Kahju head kraami ka raisku lasta. Mikserdan ja mikserdan. Ei midagi. Milleks neid üldse kasutatakse? Jätsin siis jonni ja mõtlesin, et äkki söövad siis niisama selle vahusupi ära. Ning just siis, kui olin miksri kokku pannud, avastasin, et trepi all on ju veel üks kast. Ja seal need õiged otsad ka olid! Jee.! Ma päästsin selle vahu!
Midagi tahtsin veel teha, aga poodi ei jõudnud. Siis mõtlesin, et teen siis klassikat: makaroni ja hakkliha. Kuid siis hakkasin mõtlema, et mida ma siis õigupoolest teha mõtlesingi, et mis mul puudu on. Võtsin oma kurikuulsa kokavihiku ja otsisin. Plaan oli teha täidetud tomateid. Aga mis sinna siis vaja? Hakkliha, keedetud riis, muna, riivjuust. Mul olid ju kõik olemas. ja ka tomatid. Nii ma siis otsustasin, et proovin need tomatid siiski valmis teha. Palju mul neid pole ja hakkliha ka kõigest 300g. Sain 4 tomatit. Ja panin riisi ning makaronid keema. Kuna mul on 2 rauaga pliit, siis hakkliha samal ajal pruunistada ei saa. Ja kuna hetkel on ka nii, et kui pliit töötab, siis ahju tööle panna ei saa. Ehk siis pean valmis keetma makaronid, riisi, siis hakkliha siis ahi sisse ja siis loodan, et jõuan neid tomateid seal ahjus 20-30 minni hoida ka. 
Mida mu mees sellest arvab, et ma kõik tomatid ära kasutasin, seda ma ei tea. Aga tomatite sisust tegin hapukoore ja soolaga salati. Kurki seekord pole külmkapis.
Tomatid lähevad ahju siis 225 kraadi ja 20-30 min. 
Miks ma tegin isegi vaid 4 tomatit, kuna ma tahan katsetada ja proovida, ma tahan teada. Eks näis, mis välja tuleb. 
Muidugi ma ei osanud teha piisavat kogust neljale tomatile. Nii siis jäi mul seda sisu alles. Ma panin selle tomatite keskele ja siis kõik koos ahju. Ka makarone keetsin liiga palju. Hakkliga oli märksa vähem. 
Nojah, kaubanduslikku välimust neil ei ole ( vaata fotot albumist). Ja selle möksi, mis üle jäi, oleksin ma pidanud kohe ära viskama. See ei kõlba kuskile.
Jah. Ja olemegi tagasi alguses: ei saa teha süüa kui süda nutab. Süüa peab temega südamega. Kurb süda ei anna õigeid vastusied. Hoiame südame rõõmsana...




No comments:

Post a Comment