Otsustasin, et teen midagi lihtsat ja sellest mis kodus on.
Praadisin sii sibulaj ja hakkliha. Samal ajal lõikasin eile keedetud kartuli ketasteks. Laotasin pooled ahjuvormi põhja . Peale valasin siis praetus hakkliha ning siia liha peale panin veel ülejäänud kartulid. Segasin kausis tilk piima ja munad. Puistasin vormi riivitud juustu ja valasin siis vormi muna ja piimaseguga üle. Panin ahju 180 kraadi ja u 30 mintsa. Kui sain ahju ukse kinni taipasin, et unustasin lisada külmetatud juurikad. No mingi see külmetatud juurikate segu. Meil on 1 pakk olemas, kuid kuna olin seda tehes nünda enesekindel siia vot... unustasin.
Kuid maitses ikka söök kemasti. Ma pole seda kuskilt retseptist vaadanid vaid olen kunagi ise selle nö välja mõelnud ja mees kiitis.
Magustoiduks tegin oma vihikust saksa kirsikoogi.
Sinna läks siis 100g pähkleid
500g kirsse
100g soks
100g margariin
1tl kaneel
0.5tl kardemon (mul puudus see)
Pakk küpsiseid
Tuhksuhkur 75g
4muna
Suhkur ( ma ei pannid et äkki tuleb liiga magus)
Kirjas oli mul, et hakkigu ma soks ja pähklid. Mul olid metsapähklid. Ei hakanud ma neid hakkima vaid valasin nad kausai selliatena nagu nad pakendis olid. Siia soksi tegin ka vaid näppude vahel katki.
Lisasin kaneeli ja vahustasin nagu ma olim kunagi kuskilt vihikusse kirjutanud munad nii, et munakollane eraldi ja koos tuhksuhkruga ning munavalge siia niisama. Ja valasin siia ka need massi. Õnneks ei unustamud ma kirsse. Ja siis ahju. 180 kraadi ja u 60minutit. Umbes. Minu "lemmik"väljend kokkamisel.
Võtsin siis koogi ahjust kui see oli seal umbes 50 minutit olnud ja lasin jahtuda. Päris hästi sain kätte.
Kui mA alguses kardsin, et see on üks ilgelt magus kook siis seda ta polnud küll. Kirsid oma hapuka maitsega ( mul olid külmutatud kirsid) tasakaalustasid teised maitsed. Kokkuvõttes hea maitse kuid vihikusse tuli märge- pigem mitte enam teha.
Sunday, April 24, 2016
Pühapäev
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment