Tegin täna hommikul elu esimese mannapudru.
Ega ma muidu ei hakkaks seda mainima aga siiski elu esimene. Tuli selline isu. No ja siis poest ostsin mannat.
Ei teadnud ka, et millist või mis. Ning olen kuulnud, et mannaputru raske teha, kõrbeb kiirest põhja.
Otsin Veski Mati mannat ja enne ostmist vaatasin ikka, kas seal on märge, kuidas seda valmistatakse. See märge oli olemas.
Nii ma siis lasin piima keema, maitsestasin suhkru ja soolaga ning pidevalt segades lisasin ka manna. 10 minutit pidi see keema. Aga mul pole köögis kella ja telefoni ka iga samm endaga kaasas ei tassi.
Mõtlesin siis, et kui pudru välimus hakkab tulema, on ehk 10 mintsa möödas ka.
Pudru välimus tuli aga väga kiiresti. Mu meelest küll kiiremini kui 10 minutiga. Ja järsku oli see ka paks nagu puder olema peab. Võtsin tulelt pudru ära ja see üha enam läks tihedamaks. Ma muidugi segasin hoolega kuna hirm, et see võib ju põhja kõrbeda oli endiselt olemas.
Õnneks põhja midagi ei kõrbend. Kuid siis tekkis teine hirm. et äkki sel pole mingit maitset??
Enne perele andmist maitsesin ise. Mu meelest oli täitsa ok.
Järgmine kord panen sama koguse piima aga nõks vähem mannat.
Minu esimene mannapuder ei läinudki aiataha!
Kuid kogu see asi toimus nii kiiresti, et pilti ei tulnud pähegi teha.
Puder maitses hästi, nägi hea välja ning lõhn oli õige :)
No comments:
Post a Comment